FOLKRACE


Folkrace körs på folkracebanan, delvis samma som rallycrossbanan, men har bitvis egen sträckning.


Folkrace är en biltävling på bana med grus och asfaltsunderlag. Längden på banorna varierar mellan 600-1000 meter, Höghedens bana är 930 meter lång. Det finns 2 klasser i folkrace: senior och junior.
Junior är man från det år man fyller 15 till det år man fyller 18 år. Det år man fyller 14år kan man ta licens och får träna men inte delta i tävling. 
Seniorklassen delas oftast upp i herr och dam. Det förekommer också att den delas i framhjulsdrivet och bakhjulsdrivet. Nu har vi även börjat att ha en veteranklass för de som fyller 50år och äldre.

Folkrace är en upplevelse att både köra och se på. Heaten är spektakulära med action, plåtkontakt och avåkningar. Kampen är stenhård ända in på mållinjen.
Tävlingsbilarna är modifierade och trimmade efter eget tycke och smak. Personbilar med tvåhjulsdrift och utan turbo eller kompressor kan byggas om till en folkracebil.

Folkrace är en relativt billig klass att köra, tack vare att bilarna är till salu efter varje tävling. Försäljningen sker med anbud som är satt till 8000 kronor.

Varje förare deltar i kvalomgångar med upp till 6 bilar i varje heat varav de med högsta poäng efter placering går vidare till final. Antalet tävlande bestämmer hur många finaler som körs (A, B & C-final). Finalerna körs oftast med så kallat "runner up" system, vilket innebär att vinnaren från en lägre final går upp till nästa. Genomförandet varierar mellan olika tävlingar. 

Vill du börja köra folkrace eller kanske vara med som funktionär är du välkommen att kontakta oss. Vi håller löpande utbildning för seniorer och juniorer. 


TRÄNING

Träningstider hittar du på facebook.
Inga fasta dagar utan enl ök öppnas banan

Tävlingsfordon skall inneha giltig vagnsbok.

Förare skall ha giltig licens för träning.

Träningsansvarig: Jimmy Selin eller där av utsedd.

Träningsavgift 2023:
Tävlande medlem för ÄMS: Gratis.

Övriga:

En dag/kvälls avgift 400 kr,

Juniorer 400 kr

Säsongskort 3000 kr.


Viktigt:

Skyddsutrustning enligt gällande reglemente skall bäras. All träning sker på egen risk.


Kontaktperson:
Tobias Nordin070-5622527
Jimmy Selin 070-5756121